Jag ser ljuset Jonathan, jag ser ljuset..

Börjar se något slags slut på tentan, trots att jag inte alls är säker på vissa delar. Men komplettering är tydligen något vi alla ska få i denna kursen. Vilket inte skrämmer mig, allt utom U är bra.  Hade kunnat bli klar idag, men först var det jobb och sedan lockade vädret alltförmycket så det får bli att skriva färdigt det sista imorgon nu ska jag vara lite social med min underbara pojkvän som ställt upp till hundra procent och tagit mitt stressade tentahumör med lugn. Nästa vecka är det min tur att göra detsamma då det är hans tur att skriva tenta.

 Nä nu ska jag ut och ta en kvällspromenad med Javier och Max. Vi hörs. Kram kram!!

Halo

Känner mig helt förstörd, tentan tar kål på mig. Jag är så trött på den.. Jag vill så mycket - men kan inte. Jag har helt kört fast och det är inte bra när jag inte ens skrivit hälften.. :( Försöker få motivation och hjälp, inte lätt när de som förstår inte har tid och de som har tid inte förstår.. *suck*

*Gäsp*

Har lagt undan böckerna för ikväll och gjort en god räksallad, ska slötittat lite på tv nu tänkte jag. Får bli sängen tidigt ikväll eftersom jag är supertrött. Har stora planer för imorgon som jag ska berätta om så småningom..






Den tiden på månaden..

  


Härlig syn när man kommer hem från en dag av pluggande. Öppnade räkningar som ligger och bara väntar på att bli betalda. Jag hade ju planerat så bra, lagt undan pengar till juni då vi inte får några pengar från CSN. Sen kom smällen, halvt studiemedel i maj.. Hade helt glömt bort det. Som tur är får vi båda tillbaka på skatten i juni är en liten räddning. Men snålt får det bli nu ett tag framöver, tyvärr. Som tur är ska jag få jobba mycket i juni, då tjejen som jobbar resten av året ska få semester, sen i juli blir det jag och hon som jobbar för chefen ska iväg. Så det känns ju bra att man har jobb i sommar iaf.



Och Max bara ler - vad är hemligheten Maxen?

Motivationstorka

Har inte gjort så mycket som jag hade planerat hittills idag och det gör mig stressad, har suttit hemma hos en klasskompis och det var så lätt att hitta annat att prata om när vi alla har motivationstorka. Men nu är jag hemma igen ska försöka få något gjort för att sedan få koppla av lite.


Vårt köksbord i tentatider..

Min helg i korthet

Har haft en helt fantastisk helg, det enda negativa var att den tog slut så otroligt fort..

I fredags blev vi bjudna på dansteater där båda mina systerbarn uppträdde med olika stilar. Systerdottern med jazzdans och systersonen med breakdance. De var riktigt duktiga båda två.

I lördags var det kalas för min systerdotter och fler släktingar från Norrland var där vilket var roligt då man inte sett dem på länge. Första gången som Javier träffade min farmor som, tro det eller ej är kortare än mig (!) Låter omöjligt men jag vet iaf vart jag fått min längd ifrån. 

Söndagen spenderades i mina föräldrars trädgård där det njöts till fullo av sol och mormors goda mat, önskar allt att hon bodde i Göteborg eller i alla fall i närheten, inte 140 mil norrut. Men de verkar som de kommer ner igen i december, vore ju toppen!! 

Nu sitter jag och försöker konsentrera mig på tentan som måste skrivas, är helt omotiverad och vill inget annat än vara ledig från plugget just nu och börja jobba. Ska bli så skönt att verkligen få vara ledig när man är ledig. Har en del resor och annat inbokat i sommar också, det blir ingenting längre eftersom det ser ut att bli Mexico i december men några kortare ska jag allt se till att få tid och råd med. Var planerat att vi skulle sitta ett par stycken i skolan och skriva idag Tyvärr blev det inte så, hade hjälpt att få upp motivationen, garanterat. Men nu sitter jag här och försöker få det att låta vettigt.


Strålande väder höjer inte direkt motivationen att sitta inne och plugga..

KiHf

Dagen började med en promenad till närmaste snabbköpet för att inhandla lite frukost. Sedan träffade en mycket bra och gammal vän som hade lite snaskit  småstadsskvaller :) Det är alltid lite roligt att få skvallra lite : ) Vi gick även lite på stan och köpte presenter, hon till sin kusin och jag till min systerdotter som fyller nio på måndag, kommer med all säkerhet träffa på henne i helgen när jag kommer hem, så det är bäst o vara förberedd. Vad hon får kan jag inte avslöja eftersom hon är läskunnig. 

Nu till städningen, får se hur stor den blir. Ikväll blir det till o packa också, tåget går 9.02 imorgon så det gäller att ha allt sånt klart. 

Morn!

Nu har jag sovit ut och känner mig redo att starta dagen. En kompis från min hemstan är nere i Göteborg i helgen, så vi ska träffas och shoppa och fika, en del skvaller lär det nog bli också om jag känner oss rätt.. :) Ska möta upp henne om nån timma eller så, men först har jag tänkt fixa frukost till mig och pojkvännen så det är väl bäst att göra sig iordning och ge sig iväg.

Sen får vi se hur det blit med storstädningen som jag tänkt ta tag i idag. :)  

Sista VFUdagen

Sista VFUdagen för den här gången över, kändes tråkigt att lämna dem idag. Men jag hoppas verkligen att jag kommer tillbaka till dem så fort som möjligt eftersom jag stormtrivs i arbetslaget. Anledningen till att jag kanske inte kommer tillbaka är att jag ska läsa specialpedagogik till hösten och då förmodligen är tvungen att byta praktikplats. Skulle vara riktigt tråkigt om jag förlorade den platsen jag har nu.

En stor lättnad är dock att jag hade min fruktade bedömning idag, jag var fruktansvärt nervös innan och under tiden, men hon var inte så farlig som jag hade hört innan och hon hade inte så mycket negativt alls att säga vilket kändes jätteskönt. Men nu vet jag vad jag måste träna på och har fått en bild av vad hon tittar på när hon kommer ut. 

Ikväll blir det lugn hemmakväll, kan hända att det blir en dvdkväll.. Vi får se vad som händer.. : )



Då så..

..då var det kväll igen. Känner mig bättre och har gjort det ett tag nu så det blir VFU imorgon :) Dagen har bara sprungit iväg trots att jag inte gjort så mycket, har haft en hemmadag och bestämt mig för att på torsdag, då smäller det. Det är dags för storstädning.  :)

Blev glatt överraskad idag, min lön hade kommit  vilket var en dag innan den brukar, så jag har kunnat boka resan hem idag. Vi alla åker på fredag morgon och kommer hem på söndag. Ska bli så roligt o träffa familjen och låta Max få springa lite lös, det är ju lite lättare på landet än här i stan, då han är en oerhört social hund som tror att hela världen kretsar kring honom och att alla inte vill något hellre än att hälsa på just honom.. Vilket inte är fallet längre då de flesta blir rädda när han sätter fart mot dem, så var det ju inte riktigt för några månader sedan..




Max som valp




Max idag..


..fortfarande goast i världen, bara en storlek större, eller två.. :)

Vaknade


Vaknade med sån magknip imorse så det blev ingen VFU.  Måste må bättre imorgon då det är dags för bedömning, känns lite tråkigt idag också i och med att jag missar en händelserik dag på VFUn men men.. 

På torsdag eller fredag, har inte riktigt bestämt riktigt när det blir än åker jag, Javier och Max till M-stad och hälsar på min familj några dagar. Mormor och morfar är nere på sydligare breddgrader det ska bli roligt att träffa dem och ladda upp batterierna inför nästa veckas tentaskrivande. *rysningar*

Kan inte riktigt fatta ändå, det är bara drygt två veckor kvar tills det är "sommarlov", inte för att jag lär få så mycket sådant då jag hoppas på att få jobba större delen. Men det ska bli skönt och komma bort från läsandet ett tag och bara få koppla av och göra annat och kanske få tid för några kortare resor eller så, vi får se.



Glapp


Oj vilket glapp det blev sen jag skrev sist. Har inte haft någon ork kvar men nu är det måndag igen så det är väl bara att kämpa på. 

Både torsdag och fredag var korta dagar på VFUn vilket var riktigt skönt. Var  på bio i fredags och såg Volverine, (Xmen) den var sådär kan jag säga, de tidigare är helt klart bättre. 

Lördagen spenderade jag på stan, shoppade lite saker till mig själv samt födelsedagspresent till L som var en utav de fester vi var bjudna till just den kvällen. Det blev en lyckad kväll, med två fester och en snabb utgång. :) Söndagen spenderades utomhus, på kvällen blev det film, säsongsavslutning på Hells kitchen och promenad med vovven. 

Idag har jag Blonderat håret. Blonderat med stor B. Det blev lite väl ljust eftersom jag råkade läsa lite fel i instruktionen men det ser snart bättre ut så jag är inte ledsen över det. Får se vad jag får för reaktioner från barnen imorgon. Har en riktigt lång dag imorgon, 8-17 *suck* känns inte så lockande just nu, inte heller känns bedömningen på onsdag så rolig heller. Men det är väl bara att bita ihop och göra sitt bästa, hon är tydligen inte rolig att bli bedömd av min VFU-ledare och det gör ju inte saken bättre.. :S 

 

Kanske inte de bästa bilderna på blonderingen, får lägga upp bättre när det värsta lagt sig. Det är svårt att vänja sig eftersom jag inte gjort något åt utväxten på hela vintern så det är en väldig chock varje gång jag tittar mig i spegeln.. 
 

Ännu en tuff dag

Idag fick jag ha barnen under en timma utan att ha fått planera något i förväg, men det gick bra ändå de är så snälla så. Hoppas på att de är de nästa onsdag också när "I" kommer ut och ska inspektera. : S All personal är super stressade denna veckan. Detta i och med att de har avslutning på ett stort skolprojekt på tisdag nästa vecka, vilket innebär att det kommer vara såhär under hela denna VFU-period. Känns lite tråkigt eftersom det går bort samlingar jag skulle kunna använt som filmningstillfällen samt att jag inte har så mycket tid med min LLUare att prata igenom saker och ting. Men det ska väl lösa sig ändå, de har en språksamling på fredag som jag ska filma och hoppas att få ut något av..

Borde egentligen åka till centrum och shoppa lite men orkar inte det, är så trött. Ska iväg ut på en promenad nu tänkte jag, ska bland annat lämna tillbaka ett gäng böcker som borde varit inlämnade för länge sedan. 



Idag möttes jag av denna glada kille..

Fullspäckad vecka..

Har som jag skrev haft en tuff start på veckan. Har hadt 19 h VFU på två dagar, vilket säger det mesta om hur trött jag är just nu. Igår när jag kom hem gjorde jag misstaget och slumrade till framför tvn när jag kom hem, vilket resulterade i att jag inte kunde sova när det var dags så imorse var jag nästintill död och det sista jag kände för var 9.5 h på VFUn. Men men nu fick det bli så och det gick bättre än jag trodde, då de gjort en massa roliga saker har tiden flugit iväg. Min vecka kommer nu att lugna ner sig, på VFUn iaf. men vid sidan av är det saker som ska göras och planeras. Har tänkt att få in lite nöje på torsdag bland annat ska uttnyttja presentkortet jag fick när jag fyllde år och gå på bio.. 

Såg föresten Vicky Christina Barcelona härom dagen, tyckte den var bra, gillar Woody Allen. :)
 Men mest av allt fick den oss att längta tillbaka något fruktansvärt till Barcelona. Vilken stad!! Tänk att man bott där :) Är allt sugen på att flytta tillbaks.. 






Har haft en

Har haft en lugn och skön helg, utan en massa stress. Vilket verkligen behövs eftersom jag har en tuff och fullspäckad vecka framför mig med långa dagar på VFU och saker att göra efteråt så vi får se hur det blir med skrivandet av bloggen. 


Inte min dag..

Inte så att man känner för att ge sig iväg och träna när vädret är som det varit idag men jag trotsade det och drog mig till ett Cykelpass. Nu är jag sådär härligt trött det är så skönt det är att bara spinna på så mycket man orkar.. vilket påminner mig om. Måste köpa en cykel denna sommarn, för att komma fram lättare  och när man vill, bussarna kan man ju inte alltid lita på, samt att de under varma sommardagar är hemska..

Känns som om turen inte varit riktigt på min sida idag, det hela började med att bussen jag åkte med imorse fick motorstopp långt ifrån någon hållplats, vi stod stilla i säkert 15 min, vilket ledde till att jag kom försent till min VFU-plats. Bussen hem var även den sen som attan. När jag kom till gymmet fick gyminstruktören inte igång musiken och fick tillkalla all personal på plats för att försöka få det att funka, pinsamt nog visade sig att det bara var en liten knappspak som skulle ändrats, detta innebar en försening på 20 minuter. När jag skulle åka hem visade sig att bussen var sen och beräknades komma ca en kvart senare..(Hade jag haft en cykel skulle jag varit hemma innan den kvarten)  : (  Gick sedan till hemköp, plockade de varor vi behövde och gick till kassan för att betala. Då plötsligt hände det, gick förbi en kassa som just skulle öppna. Killen i kassan log mot mig och gestikulerade att han skulle öppna. Kunde det vara så att turen vänt? Oh nej, killen i kassan fick problem med att logga in å jag fick stå och vänta och se hur de andra köerna fortsatte som vanligt.. Såklart!! 
 Inte riktigt min dag som sagt..



VFU – Dag Ett

Kort och bra. Känns så roligt att vara ute igen. Dock har jag inte haft tid att bestämma så mycket med min LLU:are, de har så mycket annat att göra, så jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med det jag ska, lät till och med som min bedömning var jobbig att få in.. hmm..

Nu ska jag ta mig ett litet mellanmål. Senare i eftermiddag tänkte jag dra iväg till gymmet, får se om Javier kanske hänger på om han inte har fotboll eller så.

 



Vi hörs!!

 


VFU-laddning

Har haft en mysig filmkväll ikväll, vi såg Wag the Dog,  Efter att ha sett den frågar man sig hur mycket av det vi läser och ser på nyheterna är sant?  Aktuellt för det just nu är den nya (svin)influensan som påstås gå, där är det mycket, som jag inte går in på nu, som inte stämmer.. 

I morgon VFU, ska bli roligt att träffa barnen och så, har glömt säga att min VFU-bedömning blir om exakt två veckor. Det vill säga sista dagen på VFU:n, känns sådär. Det positiva är väl att jag har tid att fundera på vad jag ska göra. 

 

 


Detox? Tjaa varför inte..

Maddo, en klasskompis har just avslutat en lyckad detoxvecka och har inspererat några till att köra till hösten - även mig. Fastän vi kommer gå i seperata klasser tänkte jag hänga på. Hörde talas om en minidetox som också lät intressant. Men för tillfället försöker jag köra på grötfrukost med banan och ibland även ett kokat ägg, "normal" lunch, lätt middag bestående av kyckling eller fisk och sallad. Däremellan äter jag frukt och dricker en massa vatten. Har gjort det förut och det hjälpte både vikten och humöret så nu kör jag på igen..




En härlig uppladdning!! 

Typiskt beteende ett

Ursäkta, får du vara här??


Max gör oftast det han vet att han inte får göra, vänder man ryggen till och har glömt stänga sovrumsdörren är han snabbt där i sängen, vilket varit strängt fröbjudet sedan han var liten.. 




Grr..

Har kännt mig lättirriterad och utsatt Javier för någon sorts förskjutning några dagar nu. Vet inte riktigt vart det kommer ifrån, men antar att det kan ha och göra med att jag känner mig stressad. Vilket ofta leder till att jag försöker förtränga det, men det hjälper ju iksom inte. Det finns ju fortfarande där och tränger på.. 

Var i skolan i eftermiddags där vi fick en genomgång inför VFU och Examinationsuppgiften, som ska skrivas på ett helt annat sätt än tidigare kurser gjorts vilket känns lite jobbigt. Det hade i och för sig känts jobbigt vilket sätt det än skulle skrivas på just nu.. Måste komma på ett innehållsområde som jag vill rikta mig mot och ha en frågeställning som jag ska besvara genom den litteratur som känns aktuell.. Kanske inte låter så krångligt som det känns..

Måndag igen

Har haft en bra helg och försökt vilat upp mig lite. Hela lördagen spenderades i soliga slottsskogen tillsammans med Javier och vovven på kvällen blev det fotboll, vi var ett gäng som såg matchen mellan Barcelona och Real Madrid. Vi fortsatte kvällen på en bar i centrum, måste säga att det blev en riktigt lyckad kväll.

Idag har jag även skrivit ett så kallat "litteraturpaper" och skickat in. Jag har även varit på en föreläsning med Jane Goodall, som spenderat över 40 år med schimpanser, vilken förövrigt var väldigt intressant.

På torsdag är det dags för VFU (praktik) igen. Känns lite nervöst eftersom jag denna gång ska bli bedömd. Men på ett sätt ska det bli spännande och se vad hon har att säga. Har suttit och fyllt i en självbedömning, vilket alltid är svårt att göra.  

Här nedan följer bilder från slottskogen på Max när han sitter  och spanar på folk som passerar. 

   

'

Nu ska jag gå och ta hand om tvätten, sen blir det nog lite tv-tittande innan kvällen är slut.


God morgon,

Snart dags att släpa sig iväg och jobba några timmar.


Har sovit så fruktansvärt dåligt inatt. Först och främst var jag alldeles för pigg för att somna i lagom tid, det blir lätt så när man vänt på dygnet och är van att vakna när man vill. Så natten har bestått av att jag vridit och vänt på mig och känt mig som om jag varit mellan dröm och vaket tillstånd. Jag blir sån när jag jobbar, jag är lite småskraj för att försova mig då det hänt en och annan gång.. Inte så konstigt när klockan är ställd på 4.40 kanske.

Anyway, ska försöka komma iväg nu. Men jag ska berätta om min helg och veckans planer lite senare.



RSS 2.0