Sista arbetsdagen ...

Sista arbetsdagen för denna veckan. Känns härligt och vädret ser lovande ut, imorgon efter att jag tagit bort stygnen drar det iväg till M-stad. Hoppas på åtminstone en dag ute på sjön, det är oslagbart. Uppdatering kommer imorgon. 

Måndag kväll

Ja då var det redan måndag kväll igen, helgen som gått har varit riktigt bra, om man bortser från vädret. Midsommar blev lugn eftersom jag jobbade på dagen och på kvällen hade jag ont i huvudet efter operationen jag hade dagen innan vilket tydligen var helt normalt enligt läkaren. Idag har jag jobbat, tvättat, handlat och bokat en resa hem, vi åker på torsdag eftermiddag efter att de tagit bort stygnen och kommer tillbaka på söndag. Vi hoppas på fint väder så vi får tillfälle att vara ute med föräldrarnas båt, än så länge ser det ljust ut, men det kan ju svänga snabbt det svenska sommarvädret.  Annars bjuder veckan på jobb och en del promenader, får inte träna tills jag tagit bort stygnen men promenader kan ju inte skada, hoppas jag.
 Midsommaraftonsmat - Räkor och en hemmagjord, av Javier, underbart god sås.

 
Max njuter också av att sommaren äntligen verkar vara här med en tupplur på sin boll.


Natten som gick

Vaknade vid 2.30 tiden inatt av att det ringde någon på porttelefonen. Det ringde inte bara en gång utan upprepade gånger, jag var riktigt rädd då jag såg att det stod ett helt gäng utanför våran port. Det gick ett tag och alla gick iväg, efter ett tag kom två av dem tillbaka och ringde på igen, de gav tillslut upp då en annan granne fick nog och dkrek något åt dem från sin balkong, så jag förmodar att de ringde på hos alla som bor i huset. Efter att de gått kom en av killarna tillbaka och gjorde samma sak, men han gav inte upp lika lätt, tillslut blev han insläppt och stod utanför vår dörr och pratade med en tjej och så gick de tillsammans uppåt i trapphuset, gänget kom sedan tillbaka.Vet inte riktigt vad jag trodde skulle hända men det var iaf. inget trevligt uppvaknande.. Nu dags för jobb.


Sol

Idag har jag varit en sväng på Bäckerbol Köpcentrum och shoppat loss. Har inte fått lön än, kommer inte få så mycket betalt denna månaden då jag inte jobbade mycket alls under förra men tack och lov är skatteåterbäring här och räddar månaden. Sitter nu i solen och myser med en kall öl, det var så länge sedan.

Här på bilden syns en del av sällskapet,a.k.a. mina två älsklingar

Måste..

Underbart väder idag! Dagarna springer iväg och om två dagar är det dags för operation. Jag ska ta bort en leverfläck. Lite nervös är jag allt får jag erkänna, men jag har gjort det förut och hoppas på att jag även denna gången får en skicklig läkare som är stadig på hand. Javier ska följa med som stöd så det gör att det känns ännu lite bättre.

Har jobbat idag, hektiskt har det varit och kunderna har varit förvirrade och ibland även otrevliga, det är inte lätt att vara alla till lags alltid men jag gör så gott jag kan med de regler jag har att gå efter. Cheftens fru, som i och för sig också är chef var där idag och jobbade lite med mig över lunchruchen vilket underlättade lite. Men nu är jag ledig i två dagar och det känns som en evighet, eller nej inte riktigt, men det känns så grymt skönt att inte ha några måsten. Att vara ledig när man är ledig och inte känna att man MÅSTE exempelvis läsa, skriva eller dylikt utan att man får göra som man vill. Jag njuter till fullo. 
Nu ska jag ut i det fina vädret.Snat är den borta. (Vet att jag ser helt vettskrämd ut, men så farligt är det inte)


Flygande Jacob


Slängde ihop en flygande Jacob till lunch idag, det blev en del över
 vilket innebär att jag har lunch till jobbet imorgon.Grymt god blev den..

Efter det har jag varit ute en sväng med Max och fixat undan lite hemma.Max och Jag på promenix.

Nu ska jag dra iväg till gymmet, tycker egentligen det är skönare att få det gjort på morgonen, dock inte någon vits när man som jag börjar jobbet kl 6. Idag blev det en promenad till en busshållsplats längre bort. Samma sak är planerad imorgon.

Själva igen

Svårt när man inte skirvit regelbundet på ett tag, känns som jag tappat det lite.. Alltid roligt med sällskap men det är ändå skönt att bara vara vi igen .
En utav dagarna tog vi bussen till Backaplan och kikade på en del saker, sedan promenerade vi över Götaälvbron och tog sexan från Nordstan till Järntorget, vi gick längs Linnégatan til Slottsskogen där vi bland annat tittatde på djuren och på naturen.
Max på bron..
Läppstiftet sett från samma plats..

Max pasade på att ta ett svalkande dopp 
 
- i ett öde Slottskogen..
 
"S" som var här från Mexico tyckte liksom Javier att Sverige var
grönt och lugnt och jag förstår vad han menar, jämför man med Mexico City så..
Max spanar in pingvinerna

Något som stör..

Något som stör mig något fruktansvärt är folk som "gör sig upptagna" just som de ska gå in en butik i exempelvis Seven Eleven. De kommer in för att köpa en kaffe eller liknande men är inte kontaktbara. Varför? Jo för att de är fullt upptagna med att prata med någon i andra änden. Det värsta är de som kommer in i butiken och slår ett nummer i ingången för att sedan gå fram och beställa eller lägga fram det de ska ha. Är det inte lättare, undrar jag och avsluta samtalet eller vänta 2 min eller vad det nu kan ta för mig att slå in allt i kassan sedan får de prata så mycket de bara vill men inte just när de står framför mig. Delvis på grund av att jag ska ha en chans till merförsäljning, det vill säga erbjuda något ytterligare, men också för att det blir så mycket trevligare. Idag hände det igen några gånger och försöker man som jag prata med personerna ser de bara besvärade ut och fortsätter prata med den de har i luren. Det gör mig så arg!!

Jag har alltså jobbat idag, ska berätta med sen men nu ska vi ut på stan och köpa sovenirer..

Viva México - Viva!

Då har man väckt de spanska cellerna till liv, det gick bättre än jag trodde vilket glädjer mig. Han är, liksom de meikanare (?) jag träffat väldigt "humble" plus att han pratar bra och förstålig spanska. Gillar det med de från Mexiko, de lespar inte och har sig, vilket de gör i spanien, så det blir lite tydligare vad de säger..  Idag ska vi visa honom runt i Göteborg, ingen planerad tur än så vi får se vart vi hamnar..

Nu så ...

Nu så har vi tvättat färdigt.. Just nu väntar jag på att Javier ska komma hem, han är och hämtar upp killen som är här på besök från Mexico som jag nämnde skulle komma idag. Så nu sitter jag med turistlexikonet i högsta hugg. Kan ju alltid fråga om han vill ha en öl eller så, haha. Nä skämt o sido, så illa är det inte, det ska nog gå bra. 

Nu kommer de..

Fotboll med Max

 Ni har kanske hört om eller sett den skateboard-åkande bulldogen Tyson, nu finns även Bazooka.


Vad har då denna bulle, Max för specialite?


Jo Fotboll. Max älskar alla slags bollar, men han är en hejare på fotboll. Då inte reglerna, för det finns inga fasta regler i Max värld överhuvudtaget,
men han lurar lätt av dig bollen och dribblar iväg.

Ibland fuskar han och försöker bita tag i bollen..och ibland blir det liggande spel..när bollen tas ifrån honom och det är dags att gå hem..protesterar han och rulla runt på rygg..Det är Max sätt att spela fotboll.

Hans bästa knep är att gå rakt på och inte vika för någon. Måste se till att filma detta - han ser väldigt rolig ut men tills dess får ni hålla tillgodo med dagens bilder.


Vill du ha en snigel på ögat?

Idag kom det, hotet från de fruktade i norr, nämligen Radiotjänst.. *rysningar*. De har jagat mig en längre tid då de påstår sig vet att jag äger en tv. Nu har de tydligen fått nog av att jaga mig med räkningar och tar till hot istället jag fick en påminnelse med en tilläggsavgift plus ett hot om att de skulle dra in kronofogden om jag inte betalade osv. Tycker rent utsagt att de är fruktansvärda, det borde vara valbart med svt, ser aldrig på dem och ändå ska man tvingas betala för deras oftast mossiga program och inte nog med att man måste betala om man har tv, man måste även betala om man har dator för man har ju tillgång till deras program även där, men lägg inte upp dem, är inte inresserad överhuvudtaget så gör det till betaltjänst istället. För det andra boder det finnas studentrabatt på tvlicensen - bara ett förslag. Lite arg som ni märker, har just betalt min första tvavgift.. ; / 
För vad?? 

Nej nu ska jag inte vara negativ, jädrar vad jag ska titta på svt i sommar och se allt vad de har att erbjuda. Tror även jag ska byta radiostation på Seven, P1 - vad sägs om det?

Jobb..igt

Dags att dra iväg och jobba snart. Känner mig inte lika motiverad att jobba idag, även om det är färre timmar än det var igår. Detta kan ha att göra med mitt munsår som jag fått under natten. Som om det inte vore nog nu liksom. Men men hoppas på att det är det sista och att det får vara bra sen.. 
Nu jobb..NattiSlumrade till en timma i soffan, vaknade av att chefen ringde och undrade om det var jag som öppnade imorgon, vilket det också är. Huvudvärken är nästan helt borta efter min lilla lur, ska försöka sova nu, tidig dag imorgon. Det är nu helt spikat det blir besök från Mexiko imorgon kväll, ska bli roligt att se hur jag har det med spanskan.. :)Phu..


Jag hade inte så mycket att komplettera, skulle bara lägga till ett stycke i diskussionen så det gick fort.

Så var det nystädat. Det är så bra att vara två, det går så mycket snabbare. Vi har städat som om de skulle komma och inspektera lägenheten för flytt vilket är trevligt vare sig vi får besök eller inte.. 

Vi fick föresten ett litet besök medan vi städade av Jerry, härligt med försäljare. Han ringde på portdörren och sa, "Hej det är Jerry här, jag skulle behöva ha lite hjälp med dörren" till saken hör att vi har en granne som heter just Jerry så jag släppte in honom och återgick till att städa när det efter en stund ringde på dörren.. Jag öppnade och där stod denna kille med våra namn i handen och ville sälja allmänbildningsböcker. De har varit hos oss förut och visat upp det där, jag var ganska mesig förr och lät dem komma in och säga vad de skulle. Jag tycker i och för sig fortfarande synd om dem för jag vet hur hemskt det är att försöka sälja på folk saker. I och för sig var det nog lättare för mig som slapp se dem, jag var nämigen telefonförsäljare på Tele2/Comviq, men det var ändå hemskt, så jag tackade ändå för mig. Det värsta är att både hon som var här sist och Jerry nu då verkar så trevliga, så man skulle ju nästan vilja köpa. (hm kanske är det som är meningen) Men för det första har vi inga pengar till det just nu, maj o juni är inte de fetaste månaderna på året om man är student.. Inte för att någon månad är särskillt fet, men ändå.. För det andra har jag igen nytta av de böckerna, vilket kanske borde vara skäl nog att avså.. :)Sorry, men jag gillar inte denna syn utanför min dörr.Tji fick jag..

För mjukstart, jobbar även imorgon. Men det är "slöa" veckor jag har fram till slutet av juni, vilket inte känns helt okej då jag behöver varenda timma jag kan få, får se om jag kan få några fler nästa vecka.. Jaja, nu ska jag sätta igång med kompletteringen av senaste tentan, hela klassen fick denna gång någon typ av komplettering, vilket jag tycker känns bra. Sedan blir det storstdning av lägenheten, kan nämligen hända att vi får besök imorgon, från Mexico. Allt är inte helt spikat än men det kan vara bra att vara förberedd. 

Men först som sagt, dags för tentaskrivande..

Mjukstart!

Känns som jag är redo för att ta mig upp vid den här tiden, gå iväg och jobba x antal timmar eftersom jag, vad jag vet inte jobbar förens på fredag igen så det känns inte alltför tugnt. Sitter just nu med en kopp te och försöker att vakna till. Lite skönt känns det iallafall att det fastän det är mulet är så pass ljust, det blir lite lättare att ta sig upp under sommarhalvåret.

Förkylningen känns fortfarande, började dagen med en kraftig nysning som förmodligen väckte hela huset. Men jag har jobbat sjuk innan, vilket jag vet är jättedumt, så det ska nog gå denna gången också.


Har inte ...

Har inte fått så mycket gjort de senaste dagarna då jag ligger hemma och är sjuk, vilket inte är riktigt hur jag tänkt börja sommaren jag som hade tänkt njuta lite av ledigheten.. Hm jag får se det från den ljusa sidan - det kan ju bara bli bättre. Hoppas bara på att det hela är över snart, imorgon drar jobbet igång vilket inte känns så lockande som jag känner just nu. Men det blir nog en tidig kväll ikväll också så får vi hoppas på att jag känner mig bättre imorgon. 

Nu film-dags!

Tetider

Idag har jag varit nere i stan och kollat runt och shoppat lite. Det blev bland annat en tekaraff från Åhlens. Nu när vädret slagit om och sommarn är som bortblåst är det skönt att få något varmt i sig, speciellt när man som jag har ont i halsen också. Var inne på Hemköp och köpte på mig lite löste också så nu sitter jag uppkrupen i soffan, ikväll blir det en lugn hemmakväll, känner mig för hängig för något annat.


Vår nya Tekaraff

Ont i halsen

Just som jag trodde, jag håller på att bli sjuk. Vaknade imorse och hade så fruktansvärt ont  i halsen och en näsa som det knappt gick att andas igenom.. Inte kul. Ska snart iväg och äta lunch ute, får se vad det blir för gott idag, man måste ju fira sommarlovet på nått sätt. 

Idag blev det bestämt, att det blir en utomlandsresa även denna sommarn, lutar åt att det blir Danmark, Belgien eller England, eller varför inte alla tre vi får se vad som händer. 

Anyway ska gå och duscha och sen blir det som sagt lunch. En glad ...

En glad nyhet, fick idag veta mitt betyg från förra kursen. Har inte fått det tidigare då jag inte blivit bedömd på min VFU. Men nu var det alltså klart och det blev ett VG vilket känns helt fantastiskt! 

Har haft examination hela dagen idag och känner mig lite halvt död, om det nu är möjligt att vara.. :) Men det var en oerhört givande examination då vår examinator var toppen och kom med bra konstruktiv kritik och förklarade saker så man såg det på ett nytt sätt. Därefter var jag på utvärdering av hela inriktningen, vilket också det var intressant, men jag är som sagt så oerhört trött men känner mig ändå så glad att dagen är över, fast samtidigt känner jag inte för att ge upp den riktigt ännu.. 

Hade dock ingen ork att gå ut med klassen idag, tyvärr då det hade varit riktigt kul, på något sätt känns det lite vemodigt att vi ska splittras, men man kommer säkert hålla kontakten med flera av dem och några kommer jag ju träffa på i nästa inriktning. 

Känns bra att jag inte tagit på mig något jobb denna veckan, så jag kan njuta riktigt och ta det lite lugnt. Hoppas bara på att jag inte blir sjuk nu, kan ju lätt bli det efter en sån stressig period som det varit nu ett tag, på alla plan.. Men hoppas såklart på att jag slipper det. 

I helgen ska jag se till att träffa en fd klasskompis, det inte blivit mycket tid för att ses eftersom vi båda läser olika saker och har tentor och uppgifter om vartannat, men i helgen ska det bli av. Det har jag bestämt!

Idag har ...

Idag har jag hunnit jobba på Seven en stund på morgonen. Känns riktigt kul att vara tillbaka och träffa alla igen plus få vila lite från studierna. Ska äntligen få läsa det jag vill igen, jag har en del böcker som jag köpt som inte blivit lästa på grund av tidsbrist, men nu är det alltså dags. 

Efter jobbet har jag handlat, varit ute och gått en längre promenad plus att jag har läst lite arbeten också till på torsdag då det är dags för opponering har även tagit på mig att gå på utvärdering av inriktningen så det blir en lång dag på torsdag, kan hända att det blir picknick i Slottsskogen med klassen efteråt också men det beror helt på hur jag känner då. GrillningIdag har jag tagit det lugnt, vaknade av mig själv imorse utan att känna pressen att gå upp vilket var riktigt skönt. Sedan blev jag bjuden på frukost ute av min kära pojkvän. 


 
Efter det åkte vi till Biltema och investerade i en grill
så nu är det bara att hoppas på att det fina vädret håller
 i sig så den blir väl använd.


  
Idag blev det grillspett och grillad Halloumi för hela slanten. Grymt gott!!

Tentan inskickad

Då så, då var även denna period över. Eller nja, på torsdag är det examination och efter det säkerligen kompletteringsarbete. Ska läsa fem arbeten tills dess och opponera på ett utav dem men nu behöver man inte sitta inne framför datorn hela dagarna utan man kan vara ute i det fina vädret och bara njuta, vilket jag är just nu och tänker vara nu tre dagar framöver.. om vädret fortsätter såhär vill säga.. :)

RSS 2.0