Drömmar

Gick och la mig tidigt igår, halv tio sa jag god natt till pojkvännen drog täcket över huvudet och försvann in till drömmarnas land. Är inne i en drömperiod, drömmer väldigt tydliga drömmar, som kl 4.40 när jag vaknar verkar helt "normala" och nästan som de hänt på riktigt. I natt drömde jag till exempel att jag var på premiären av min systers barns cabare här i Göteborg, tror den hölls typ i Operan eller så, det var ett väldigt stort ställe iaf, och ch att en f.d. klasskompis hade huvudrollen som trollmamamma. Ni hör ju själva hur det låter. 

Men jag gillar att drömma, det är skönt på något sätt. Inte mardrömmar dock, eller när något tråkigt händer för även de kan ibland bli så verkliga att jag måste tänka efter om det verkligen hänt, ibland har jag känt att jag måstat ringa familjemedlemmar eller vänner för att försäkra mig om att de mår bra. Vilket de tack och lov gjort. 

Bild från http://laudisseny.files.wordpress.com/2007/05/1_suenos3.jpg

Akut sjuk?

Har haft det hektiskt med jobb och annat de senaste veckorna, en speciell sak  som hänt den senaste veckan är att min stackars sambo stukat foten, eller rättare sagt ledbanden som den yttre knölen sitter i har hoppat isär och knölen har hoppat ut när han spelat fotboll, så hans fotknöl var stor som en tennisboll.. Vi ringde sjukvårdsupplysningen som sa att vi skulle åka till Sahlgrenska så vi hoppade in i en taxi och åkte dit i ilfart. När vi kom dit var det tre nummer före oss och vi satte oss ner för att vänta. Efter en och en halv timme tog de emot oss och efter att ha sett foten hänvisade de oss till Mölndals akutmottagning då det är där de har hand om ortopedin. och detta visste inte sjukvårdsupplysningen, redan där var det något som inte var som det skulle.. 

 Vi hoppade åter in i en taxi och hamnade med en trevlig chaufför som berättade att han haft något liknande och att vi skulle förbereda oss på att besöket iaf kunde ta fyra timmar, vi  suckade men konstaterade att det ändå inte skullebli så farligt och att vi iaf skulle vara hemma till midnatt. Klockan var vid tillfället halv sex på eftermiddagen. 

Vi kom fram till sjukhuset och blev snabbt inkallade för undersökning, de ville se så inget var brutet i foten. Vilket de efter ett tag hävdade att inget var, däremot kunde de inte säga säkert om det var en spricka eller så så vi fick sätta oss i väntrummet och vänta på att få foten röntgad. Efter tre timmar gick jag och frågade hur vi låg till, de var då 8 st personer som skulle in före. Jag betämde mig då för att åka hem och släppa ut hunden, ta med kläder till Javier och ta med något att äta, vilket jag också gjorde. När jag kom tillbaka två timmar senare var det 7 st före. Här tappade vi hoppet totalt!! 

Helt otroligt var det, vilken väntan. Sex timmar fick vi vänta på en två minuters röntgen för att sedan sitta ute i väntrummet ytterligare fyra timmar för att sedan komma in i ett undersökningsrum och vänta där 40min för att ÄNTLIGEN träffa en doktor som berättade för oss vad som var fel. Sedan fick vi åka hem, lättade att inget var brutet, trötta och arga över att vi fått vänta så pass länge. Det är helt sjukt att det är så dåligt, i ett land där vi betalar så mycket skatt plus att jag inte är ute på någon halft övergiven landsbyggd, vi bor faktist i Sveriges andra största stad, vilket man inte kunde tro denna natt..
Light

 När vi var inne på MediaMarkt och gick förbi massagestolarna blev en av dem blev ledig och jag satte fart mot den för att prova men en tjej damp ner framför fötterna på mig så jag gick runt och kikade lite. Jag gick sedan för att se om hon var klar men det var hon inte. Då kommer en kille gående mot mig och det är inte Javier. Jag hajade till och var nära på att hälsa när det slår mig att vi inte känner varandra. Vart har jag sett honom? Vem är han? Tankarna flög i huvudet och så tittar jag ner på tjejen i massagestolen och då slår det mig. Killen har jag träffat en gång på stan när jag varit ute och gått med Max, jag kommer ihåg honom eftersom han har en ganska tuff stil men när han började prata med Max förvanlades  han och pratade med bäbisröst. Och hans flickvän då? Hon har en blogg som jag av en tillfällighet börjat läsa för inte så länge sedan och den är fylld med bilder på honom och deras hund. Men det roliga var att jag hajade till, till och med påväg att säga hej. Konstigt att folk kan veta vem du är utan att du har en aning om det.

Vilken helg!

Har haft en riktigt bra helg. I fredags grillade vi med grannarna vid drog igång runt fem och avrundade vid ett tiden någon gång. Vet inte vart tiden tog vägen men trevligt hade vi och då brukar det ju gå fort. Så det ska vi absolut göra om, om vädret tillåter så kanske redan nästa helg..

Lördagen gick åt till städning, tvätt och sedan åkte jag iväg för att jobba det kändes sådär eftersom jag var bjuden på fest, men det är sånt det är ibland. 

Idag vaknade vi runt nio, helt utvilad kände jag mig. Det var så skönt att känna att jag idag inte behöver göra någonting om jag inte vill jag bestämmer helt själv. Efter lunch drog jag och Javi till Backaplan för att kolla efter skor på Stadium, vi hittade inga och gick till Elgiganten istället vi tittade runt och bestämde oss sedan fär att åka till Clase Ohlsson ute vid Bäckebol för att kolla om vi kunde hitta en fläkt eller två då vår lägenhet är superkvav på kvällarna men det var slutsålt både där och på Coop. Så vi gick till MediaMarkt för att kolla, där fanns några stycken, vi tyckte dock båda två att de inte var tillräckliga och gick runt och kollade på lite andra grejer istället. Vi fastnade förutom vid massagestolarna vid en speciell pryl som vi snart kan, om jag får bestämma bli stolta ägare till.

Max och grannens valp Rambo lekte större delen av tiden tillsammans. Sam och Max. Båda lite trötta efter att de sprungit runt och lekt på en förskola nära oss.


Sam, så otroligt vacker och snäll hund.

Tors

Har haft en stressig dag på jobbet då jag jobbade själv hela dagen. Folk har varit oförstående och rent av taskiga - varför? undrar jag. Vissa förstår inte att jag inte alltid kan göra som jag vill utan det jag kan eller  blivit tillsagd, det är tråkigt och gör dagen så mycket längre än den skulle kunna vara. Värst idag har varit en norman som ville växla pengar." Vi växlar inte" sa jag och pekade på skylten och förklarade hur jag själv bara hade ett fåtal mynt kvar. Han sa att han ville köpa något och gick runt i butiken för att hitta något och kom tillbaka med 4 godisar som jag vägde, det blev 4.50:-. "4.50?!" sa han och lät förvånad. "För di?"  "Ja" sa jag. "Jo men vis jag koper bara en, kan jag gora det?" "Jo, de kan du väl" sa jag lite smått irriterat som redan varit med om liknande senarion hela dagen.. Och inte tog han hänsyn till att jag både visat och sagt till honom att jag hade dåligt med växel - han ville ha!!  och det fick han också i så mycket femtiöringar jag kunde... hämden är ljuv.. :) 

Nu ikväll har jag varit med min älskade sambo som än en gång lagat en fntastisk lunch/middag åt mig. Sen har jag träffat några grannar som även de har hundar, vi bestämde att vi skulle grilla imorgon. Låter super!! 


Fjärde dagen utav sex

På lördag är sista dagen som jag jobbar, då har jag jobbat 6 dagar i sträck och just nu känns det inte så motiverande,även fast jag snart gjort mer än hälften.. En annan trevlig bonus som gör att man orkar ta sig upp är löneförhöjningen chefen gav mig innan han gick på semester, det uppskattas. Nu ska jag kila iväg. Dagarna springer iväg

Dagarna springer iväg och det är redan juli, fick lite smått panik igår då jag insåg att jag inte sat över tillräckligt med pengar på räkningskontot.  Men det löste sig och nu är allt betalt och klart, vi har överlevt ännu en juni som studenter. :)
 
Vi har haft en alldeles fantastisk helg i Marytown med allt vd det innebär. I torsdags efter att jag tagit bort stygnen, vilket föresten gick smärtfritt och distriktsköterskan sa att det såg riktigt fint ut vilket känns riktigt skönt, måste vara riktigt noggan med att skydda det från solen så det inte blir något ärr kvar. Efter det som sagt begav vi oss till Skövde där gav sig jag och mamma ut på en powershoppingtur medan grabbarna tog sig något svalaknde att dricka. Mamma var ute efter en klänning att ha med sig när de ska åka iväg på kryssning med hennes bröder men hon hittade ingen som hon kände var rätt och vi åkte hemmåt. Väl hemma grillade vi kyckling och åt en supergod sallad vi pratade en stund och sedan gick vi och la oss. Javi och jag var inte fullt så trötta som päronen så vi kikade på några nerladdade Seinfeld avsnitt innan vi släckte lampan för kvällen. 

Fredagen var tänkt som en centrumdag och inleddes med en god och stadig frukost, något som jag inte är allt bortskämd med men som hör till när man är hemma. Javier gjorde sedan, med viss assistans från min sida, en spansk tortilla som vi tänkte bjuda mina föräldrar på senare under kvällen. Detta drog ut på tiden och vi fick sjuta fram vår tänkta resa in till Mariestads centrum. Vi kom in lagom till att äta lunch på en nyöppnad indisk restaurant, det var oerhört gott. Vi träffade min syster och hennes fästman och de tog med oss på en guidad tur runt stan vilket gav oss tillfälle att prova kameran J fått i födelsedagspresent. Sedan begav vi oss hemmåt igen och väl hemma bjöds det på vänernlax, potatis, sallad och löjromssås. Lyxigt gott var det. vi tog ett glas vin och satte oss uppe vid dammen och pratade och satt där tills solen gick ner och fladdermössen kom fram för att jaga - de är häftiga. 

Lördagen spenderades ute på Vänern och bjöd på sol och inte så mycket bad tyvärr, jag får inte bada förän imorgon på grund av min operation, de andra som var med ville däremot inte bada. Vi grillade fläskfile och åt en rissallad och en hemmagjord dragonsås.

På söndagen kom in syster och hennes familj förbi för att hälsa på oss. Vi promenerade, åt lunch och sedan var det dags för oss att åka hem till Göteborg. Hemfärden var som ditresan, ett rent helvete då de inte hade någon som helst AC på tågen, inte heller vill folk ha fönstren öppna så vi svettades något fruktansvärt och stackars Max hade svårt att andas, men vi överlevde alla. 

Har haft mycket att stå i de senaste dagarna, efter Mariestad har jobbet varit en massa jobb att ta tag i, sen familj och vänner. Bloggandet har fått stå tillbaka för allt det goda, har inte haft ork att skriva något de tillfällen jag haft "lediga". Men nu är det mer lugnt igen.


Här..vid detta vattenfall har jag spenderat mina eftermiddagar/kvällar


med denna utsikt


här satt vi tills solen gick neroch månen visade sig..

Dagen efter bjöd på upptäcksfärd runt om där mina föräldrar bor,


där vi såg denna typiskt svenska stugan

Ett urval bilder från min systers snabb guideade tur i Mariestad som började vid Residentetoch fortsatte till fängelsetVi gick längst vattnetMot hamnen


Utsikt längs vägen


Vi gick även i gamla stan


som är fullt av charmiga hus


med skvallerspeglar


vi såg kyrkan

 
från alla håll..Vi hittade även Mariestads äldsta hus
Lördagen bjöd på sol. Här nedan ser ni Max som är redo att ge sig ut på sjön..och uppleva ännu en toppen dag!!

RSS 2.0