På tal om Detox

Då så då var det nystädat igen, tvätten är strax klar. Har dock inte varit nere i centrum idag, har varit alldeles för fint väder så vi, Jag och Javier, har varit ute med Max och bara tagit vara på den näst-sista hellediga dagen tillsammans vilket har varit grymt skönt. 

Igår pratade jag och Maddo om den Detox som väntar, jag fick en del tips. Ett som jag funderat på idag, hon pratade något om att man, för att göra det enklare, kunde frossa i sig något onyttigt så man inte alls var sugen på det. Idag har jag funderat på om jag ska köra en slags nertrappningsmetod istället. Vet inte riktigt hur jag ska göra med det..

Shit, har helt glömt av tiden.. Dags att hämta tvätt!!


Uppvakning

Klockan är kvart över åtta och jag har sedan en timma tillbaka varit helt klarvaken. Vaknade nämligen av att en mobil ringde, vilket min chef gör när jag försovit mig. Jag satte mig upp i sängen med hjärtat i halsgropen, efter en sekund kom jag på att det inte var min signal utan Javiers och att jag faktist har en hel dags ledighet kvar. Den som ringde var någon som Javier råkat ringa fel till igår på dagen. Vet inte riktigt vad jag tycker om att man ringer tillbaka till ett okänt nummer strax efter sju jag hade nog väntat eller inte hört av mig alls, är det viktigt hade han ju ringt upp igen eller lämnat ett meddelande.

Idag har jag tänkt städa lite, tvättid har vi också. Ska försöka hinna ner till jobbet och betala en DVD som jag glömde förra veckan samt lämna schema för hur jag tänkt jobba. Men först frukost.


Dag på stan.

Idag träffades vi, äntligen, jag och Maddo. Vi åt på ett mysigt Cafe i Vasa och promenerade sedan runt i Haga. Vi stannade till i en lekpark där vi satte oss i en stor gunga och glodde på folk, man kan nog säga att vi är lite skadade av det vi läser det vill säga hur man kan lösa konflikter med barn..  Maddo körde detox förra terminen och nu ska hon göra samma sak igen, jag tänker hänga på vilket några andra också verkar göra, den 13 sept drar vi igång. Ska bli roligt, men självklart tufft, ska hålla er uppdaterade om hur det går. Nu måste jag iväg.


090824

Helgen har varit fantastiskt. Efter jobbet i fredags bar det iväg till Mariestad för en kräftskiva med familjen. Vi hade en riktigt bra kväll tillsammans. Jag, Javier och Max åkte tillbaka till Göteborg redan på lördagen eftersom vi skulle iväg på knytkalas. Även denna kvällen var lyckad med grymt god mat i form av bland annat hemmagjord Sushi,och  gott sällskap. Vi har bestämt att träffa ett par av de som var där, i början av oktober, för att få lära oss hur man gör Sushi, vilket vi ser fram emot. 

Denna veckan blir lugn med jobb, då jag fått ledigt mån-ons. Har inget direkt planerat utan att träffa en klasskompis imorgon och ta det lugnt, känner att jag behver det.

 

Fredagskvällen bjöd på saftiga och goda kräftor..

 

 

 

..och färgglada lyktor..

 

 

..som skapade en mysig stämning när de tändes framåt kvällen..

 

 

Det bjöds även på annat gott..  

 

bild tagen från www.flickr.com/xavierbuzmay

Har tyvär inga bilder från lördagskvällen, då vi glömde kameran hemma.

 


090814

Sommar är snart över, imorse kl 5 när jag gick till jobbet för femte dagen i rad var det höstkyla i luften, det var mörkare än vanligt men horisonten vittnade ändå om att det skulle bli en fin dag.. Vilket det också blev. Men det kändes mer som en av de första vår dagarna snarare än en dag i augusti. Vilket gör en lite deprimerad, man vet liksom vad som väntar..:( Saknar Barcelona så så mycket, Paris oxå, måste defenitivt bosätta mig i en vacker stad av många olika själ. Inte så svårt kanske då Gbg inte är någon vidare vacker stad.. 
I morgon är sista jobbdagen, för denna veckan. Äntligen, säger jag!! Sex mornar i rad är tufft vill jag lova. Sen är det ledig dag och sedan på det igen. Men som det ser ut nu jobbar jag bara tre dagar nästa vecka, vilket känns ofattbart gött!! Idag efter jobbet träffade jag en kompis från M-stad, som är nere och hälsar på sin pojkvän, för en fika. Det var som alltid lika roligt att träffa henne och denna gången var det mest tråkiga saker som hänt med henne sedan vi sågs sist. Men hon hade en extremt bra nyhet - Hon tänker flytta hit i december!!  Ska bli roligt att ha henne nära så vi kan ses och prata oftare : ) plus att hon kommer ifrån småstadslivet lite, det behöver hon. 

Var bjuden till min f.d. klasskompis ikväll. Men tyvärr är jag för trött för att göra något ikväll, hade varit superkul annars men vi bestämde att vi skulle ses nästa vecka istället, hon skulle bara ta reda på hur hon jobbar så.. Det är lite komiskt att vi försökt träffas hela sommaren, men det har alltid kommit något ivägen, är det inte en natt på sjukhus för en stukad fot så är det en hund som ska iväg på parning och nu jobb sex dagar i rad.. Men nästa vecka SKA vi ses. 

Nu ska jag hänga tvätten på tork sen ut och sparka lite boll med vovven, duchen och sedan kan det nog hända att jag somnar framför tv:n. Så ser min kväll ut på ett ungefär.. 



Mot nya mål

Har haft en bra helg i Stockholm med ett stort plus var att vädret var på vår sida hela tiden. I fredags strosade vi runt på söder och tog en drink på mosebacke. Lördagen spenderades på Djurgården, vi var både inne på Skansen och Grönan och kikade runt.  Jag kom hem i söndags till ett rengnit och grått Göteborg, inte lika roligt dock. Men det var skönt att man hade två glade killar som väntade på en, har saknat dem så mycket. 

Nu är det jobb som gäller igen, bad om att få vara ledig lite nästa vecka då tjejen som kan jobba morgon ska börja plugga den 21:a. Men då visade sig att hon ska åka bort nästa vecka så det blir inte mycket ledighet för min del denna sommaren, får ta igen det nästa sommaren. Ska jobba ihop nog med pengar för att dra iväg - länge! Det är mitt nya mål..
 




..

Kommer sakna er i helgen mina älsklingar!


Max hemma

Sista dagen på jobbet, för den här veckan. Imorgon bär det iväg till Stockholm med familjen. Javier hänger tyvärr inte med utan stannar hemma i Gbg med Max eftersom vi inte lyckats få någon hundvakt. Det känns tråkigt att han inte kan följa med. Skönt ska det bli i alla fall och komma bort från 7 / 11 och NRJ som sprutar ut samma skit timme efter timme.. Med det sagt, på måndag är det jag som byter radiostation, skiter i avtal och liknande måste försöka få upp jobbmotivationen lite. Vill inte jobba i Svedala längre, folk är så otrevliga och nere så kan man bli annat själv?? men har heller ingen vidare lust att plugga heller just nu. Vill resa igen, saknar det riktigt mycket, mest hela tiden..

Det som är positivt just nu är att vi fått tillbaka vår lilla "son". Han kom igår på eftermiddagen, de var snälla och körde hem honom, de sa att han skött sig exemplariskt och att om det inte blir något denna gången vill de använda de båda tillsammans igen, vilket vi inte har något emot. Han har heller inte ändrat sitt beteende, vilket ofta händer efter parning. Vi är självklart otroligt glada över att vi fått tillbaka samma hund och inte någon mallig liten strutt som tror att det är någon idé att försöka ta över. :) Men han har inte varit så rolig sen han kom hem, det första han gjorde var att hälsa lite slött för att sedan gå och toksova ute på balkongen. Men nu får vi äntligen störa oss på snarkningar när vi ser på film igen, tack Max, vi har saknat dig! :)

Nu ska jag iväg till Apoteket och fixa lite annat inför resan.



Mini-Maxar?

I söndags ringde Max uppfödare, vi kan kalla henne V, till oss och frågade om hon kunde låna Max några dagar för parning. Vi sa efter en stunds tänkande ja och pratade igenom hur vi skulle gå tillväga, hon förklarade att hon tänkt fråga oss med lite mer betäketid men att det inte hade funkat med den hane de tänkt till denna gång. Han hade vägrat. Denna hane bor också i Göteborg så hon skulle åka ner och lämna honom och erbjöd sig att samtidigt hämta upp Max och så blev det. Nu har han varit borta sedan dess och allt har tydligen gått jättebra, en del hanar kan tydligen sluta äta och bli lite konstiga i sällskap med löpande tikar. Men inte Max inte, han äter (som vanligt) med god aptit och är enligt V "helt ljuvlig". Vi får förmodligen hämta hem honom på torsdag, vilket jag hoppas på för blir det på fredag kan jag inte följa med och träffa alla bullisar eftersom jag är i Sthlm, så i så fall får Xavier åka själv. Hon erbjöd sig att köra hem honom men både jag och Xavier föredrar nog att åka upp och hälsa på dem och se Max syster och deras andra hundar. 

Lägenheten är så tyst och tom nu, ingen som suckar, tassar runt och blir så glad att han inte vet vart han ska ta vägen när man kommer hem eller  snarkar så man knappt hör tv:n. Det är en himla skillnad, tur att det bara är för ett litet tag.




Bild på Max och hans tjej.


Okänd hund med Lillemor, som tiken heter.



RSS 2.0